Sammen kan vi redde liv!

Brannslukningsapparat 6 L skum

  • 918,-
Viser priser ekskludert mva - klikk her for å endre

På lager
Del
Artikkelnummer: VU 404010

Nordic 6 L brannslukker holder høy kvalitet og er godkjente i henhold til norske og europeiske standarder. Denne AB skumslukkeren har en av markedets høyeste effektklasser, og oppfyller kravene til slukkeutstyr i bolig alene i.h.t. Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn. Leveres med veggbrakett.

AB-skum
Skum består av vann, skumveske og nitrogen/luft. Skum kjøler og kveler forbrenningsprosessen. Skumfilm som blir brutt forsegler seg hurtig og gjør gjentenning vanskelig. Nordic 6 L AB-skumslukker er effektiv mot branner i faste materialer og væsker, og kan benyttes mot branner i elektriske anlegg inntil 1000V. Skum er normalt ikke frostsikret og anbefalt temperaturområdet er således 0°C til +60°C.

Vedlikehold og sekundærskader
En 6 L AB-skumslukker bør vedlikeholdes i.h.t.NS-3910; Standard for vedlikehold av håndslukkere. Skumslukkeren gir minimalt med sekundærskader, da skummet som kommer ut ikke forurenser miljøet rundt. Således er skum spesielt godt egnet til steder der man har sensitive apparater eller at sjansen for utilsiktet utløsning eller hærverk er stor.

Slukkeren har både hempe i ryggen og ”skutengfeste” i ventilen, slik at man sjelden trenger å bytte veggfeste for montering.

Godt egnet til:
Bolig, fritidshus (som er frostsikret), fellesarealer i boligsammenslutninger og innen de fleste næringsvirksomheter der sekundærskader vil føre til avbrekk i produksjon.

Tekniske data:

Dimensjoner (h + Ø): ca. 51.5 cm, Ø 16 cm.
Vekt: ca. 9,45 kg.
Brannklasse: AB
Effektklasse: 21A 183B
Driftstemperatur: 0°c til +60°C
Standarder: NS-EN 3 og CE-0409
Sertifisering: CE-0409, DNV.
Lisensnummer: 180-118

Produsert av Presto Brandsäkerhet AB i Sverige.

NB! §5-15 i Forskrift om utforming og innretning av arbeidsplasser og arbeidslokaler (arbeidsplassforskriften) sier følgende om skilting av brannslukningsutstyr:

Brannslokkingsutstyr skal være merket og identifisert med varig sikkerhetsskilting og om nødvendig varselfarger. Fargen for merking av utstyret skal være rød. Den røde flaten må være så stor at utstyret lett kan gjenkjennes.

Inngang til oppbevaringssted for brannslokkingsutstyr og områder hvor brannslokkingsutstyr oppbevares, skal merkes med skilt.