Sammen kan vi redde liv!

X8T-Tactical Tourniquet sort

 • 469,-
Viser priser ekskludert mva - klikk her for å endre

På lager
Del
Artikkelnummer: LH28048

X8T-Tourniquet: Når blødningen ikke lar seg stanse

Vi introduserer X8T-Tourniquet fra RCR Medical – en innovativ, FDA-godkjent tourniquet produsert i Texas, USA. Denne tourniqueten er designet for å være ekstremt effektiv, og kan brukes på en tredjedel av tiden sammenlignet med andre ledende tourniqueter på markedet. X8T-Tourniquet eliminerer behovet for en strammepinne, og gjør det enkelt å stramme ved å bare "vri på hjulet". Den er også enkel å løsne (se video for demonstrasjon).

Ideell for flere situasjoner

Hvis du bruker motorsag, betjener utstyr hjemme eller på hytta der risikoen for store blødninger er til stede, er det smart å ha en tourniquet for hånden og kunnskap om hvordan den brukes. Skal du på tur i terrenget eller til steder hvor det kan ta tid å få hjelp, er en tourniquet en naturlig del av et godt utstyrt førstehjelpskit. For håndverkere, industrivernpersonell og andre yrkesgrupper med økt risiko for store blødninger, er det også fordelaktig å ha en tourniquet i beredskap.

Spesifikke funksjoner

 • Materialer av militær kvalitet: Alle plastkomponenter er laget av DUPONT Zytel nylon med høy UV-motstand. Den er designet for å tåle lagring og bruk uten å gå i stykker når dette gjøres i henhold til produsentens anvisninger.
 • 2,5 cm stroppene oppfyller MIL-DLT-5038, T-III spesifikasjonene.
 • 3,8 cm stroppen oppfyller MIL-W-1733F, CL-11 spesifikasjonene.
 • Festeanordningen skal kunne tåle en trekkraft på 125 kilo uten glidning, med en strekkmaskin som separerer med 51 cm/minutt, ved bruk av 3,8 cm bånd i samsvar med MIL-W-17337, klasse 1.
 • Festeanordningen tåler også en kompresjonskraft på 68 kilo, komprimert med 30 cm/min med en 1,3 cm rund stålaksel i midten av den bredeste delen.
 • Fleksibel Bruk: X8T-Tourniquet fungerer på ekstremiteter med omkrets fra 22 cm til 90 cm.

Tekniske Data

 • Dimensjoner (sammenpakket): L 14,5 x B 5 x H 5,5 cm
 • Materialer: Zytel, Nylon
 • Vekt: 125 gram
 • Farge: Sort


* Viktig produktinformasjon!

Tourniquet er kun et av flere produkter som kan brukes for å få blødningskontroll. Her inngår også stappebandasje og kompresjonsbandasje og så til slutt kommer tourniquet inn som produkt først når alle andre tiltak er forsøkt uten å få kontroll på blødningen. Flere fagråd anbefaler i dag opplæring i bruk av tourniquet. Det er mange i Norge som har fått denne opplæringen blandt annet i Forsvaret, Politiet, Ambulanstjeneste og andre frivillige organisasjoner, men også mange sivile som ikke har erfaringer med metodikken. Dersom man ikke har kunnskap eller kompetanse om bruk av tourniquet bør man søke andre alterantiver, eller ta kontakt med oss for veiledning og eventuell opplæring før slikt utstyr skal i beredskap. 

Det finnes mange piratkopier ute i markedet av forskjellige tourniqueter. Disse kjennetegnes gjerne av at "pinnene" ikke er solide og kan knekke under pasientbehandlingen. Dette kan igjen medføre til at du ikke får stoppet blødningen som planlagt og den kommer ut av kontroll. En slik situasjon kan medføre livsfare. Et enkelt råd er; skal du kjøpe en tourniquet, påse at du kjøper et originalprodukt av god kvalitet fra en ledende produsent. Får du et pristilbud på tourniqet som er for godt til å være sant, stemmer ofte det. Touniquet er et ansett som et "last resort" produkt, andre tiltak bør være forsøkt eller vurdert før bruk.  

Risiko/komplikasjoner**: - Turniké gir opphørt blodforsyning til vevet nedenfor nivået den er plassert med risiko for skader på muskler, nerver og blodkar. Det er lite kunnskap om når skaden blir varig, men det ser ut til at risikoen øker etter mer enn 90 minutter. Risikoen for bivirkninger må vurderes opp mot risikoen for blødning ved manglende bruk av turniké.
**Kilde, Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi